Afwerking van de foto

Elke afdruk van een kunstfoto komt met de grootste zorgvuldigheid tot stand. Een traject van verschillende proefdrukken gaat vooraf aan de uiteindelijke fine art print, zodat het resultaat in overeenstemming is met de intentie.

Levensduur en kleurechtheid

Het gebruikte papier en inkt staan garant voor een lange levensduur van meer dan 100 jaar, zonder glas of laminering. Bovendien een zo groot mogelijke toonschaal en kleurechtheid, waardoor details en diepte in het werk maximaal overkomen.

De gebruikte printer, inkt en papier worden op het certificaat vermeld. Voor afdrukken die ik niet zelf maak werk ik samen met een professional die altijd de nieuwste gecalibreerde Epson inktjet printers heeft staan. Zowel hij als ik drukken op Hahnemühle papier.

Afwerkings­mogelijk­heden

Grotere foto’s worden altijd bevestigd op 3 mm dibond en voorzien van een ophangsysteem. Uiteraard gebeurt dit in een stofvrije ruimte. Voor sommige maten is een baklijst mogelijk. Dit staat dan aangegeven bij de foto. Deze werken komen inclusief bijbehorende schroef en plug.

Kleinere foto’s worden los geleverd op papier, u dient deze zelf in te (laten) lijsten. Dit staat ook vermeld onder de foto. Vintage prints druk ik zelf op mijn eigen Epson inktjet printer. Dit staat vermeld, alsmede de gebruikte papiersoort van Hahnemühle.

Levering van de foto

Wanneer de foto verzonden moet worden doe ik dit zelf, of laat ik er een krat omheen timmeren. De kosten hiervan zijn, in goed overleg vooraf, voor de koper van het werk.

Beschadigingen

Let op bij het uitpakken en plaatsen van het kunstwerk, dat het dibond op de hoekjes makkelijk beschadigd. Trek het plastic niet met geweld los, maar snijdt het voorzichtig helemaal weg, zodat er geen kracht op de foto komt te staan bij het verwijderen.

Er zit geen beschermlaag op de foto, dus wees ook voorzichtig met het afstoffen. Gebruik geen water of huishoudelijke schoonmaakmiddelen om de foto schoon te boenen. Verwijder plakkerige troep met wattenstaafjes of een microvezeldoekje.

Garantie

Bovenstaande vormt mijn persoonlijke garantie. U wordt wel geacht zorgvuldig met het werk om te gaan en bij transport de nodige maatregelen in acht te nemen. Uiteraard ben ik niet verantwoordelijk voor beschadigingen of vervuilingen na de levering. Wel kunt u altijd contact met mij opnemen bij calamiteiten voor hulp.